Εξειδικευμένα Σεμινάρια Αλλεργιογόνα – Επισήμανση Τροφίμων (Κανονισμός 1169/2011)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάλυση και η ερμηνεία των απαιτήσεων του Κανονισμού 1169/2011. Επιπλέον εξηγούνται οι ισχυρισμοί διατροφής που διατυπώνονται στα τρόφιμα (Καν 1924/2006) καθώς και οι συγκριτικοί ισχυρισμοί διατροφής όπως επίσης και αναλύονται τα περιγράμματα θρεπτικών χαρακτηριστικών!

Το σεμινάριο περιλαμβάνει παραδείγματα και ασκήσεις.

Που απευθύνεται

  • Εργαζομένους σε όλη την αλυσίδα τροφίμων που εμπλέκονται στην Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων
  • Υπευθύνους και Συντονιστές Ασφάλειας Τροφίμων
  • Μέλη της Ομάδας Τροφίμων
  • Συμβούλους ΣΔΑΤ
  • Τεχνολόγους Τροφίμων
  • Άτομα που εργάζονται σε επιχειρήσεις επισιτισμού
  • Διαιτολόγους/Διατροφολόγους
  • Κτηνιάτρους
  • Φοιτητές/τριες του κλάδου των τροφίμων
  • Άλλους ενδιαφερόμενους που έχουν σχέση με την Ποιότητα Έρευνας και Ανάπτυξης, Παραγωγή και Νομοθεσία Τροφίμων

Περιγραφή του προγράμματος

Η επισήμανση των τροφίμων σε συνδυασμό με την αναγραφή των αλλεργιογόνων αναλύεται διεξοδικά με τον Κανονισμό 1169/2011, που τέθηκε σε ισχύ από τον Δεκέμβριο 2014. Το σεμινάριο επεξηγεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω κανονισμού για τα προσυσκευασμένα και μη προσυσκευασμένα τρόφιμα (αναγραφή αλλεργιογόνων, προσθέτων, διατροφική δήλωση κ.α.) Επιπλέον εξηγούνται οι ισχυρισμοί διατροφής που διατυπώνονται στα τρόφιμα (Καν 1924/2006) καθώς και οι συγκριτικοί ισχυρισμοί διατροφής όπως επίσης και αναλύονται τα περιγράμματα θρεπτικών χαρακτηριστικών.

Αναλύονται και κατηγοριοποιούνται οι ισχυρισμοί υγείας σύμφωνα με τον Κανονισμό 432/2012 καθώς εξηγούνται οι ειδικοί όροι χρήσης των ισχυρισμών υγείας.

Η διατροφική ετικέτα, καθώς και οι επιτρεπόμενοι ισχυρισμοί Διατροφής και Υγείας αποτελούν σημαντική πηγή πληροφόρησης του καταναλωτή σε σχέση με τα προϊόντα που καταναλώνει, αρκεί να είναι με ακρίβεια και σωστά υπολογισμένα από τον παρασκευαστή του τροφίμου. Η σήμανση των τροφίμων είναι ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο αφορά όλες τις βιομηχανίες / επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού 1169/2011, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και να επιβιώσουν στον ανταγωνιστικό χώρο της αγοράς.

Οφέλη του προγράμματος

  • Να ενημερωθείτε για τις αλλαγές της νομοθεσίας, για τις οδηγίες και τους κανονισμούς που καταργούνται.
  • Να αντιληφθείτε τις ευθύνες που έχετε ως επιχείρηση απέναντι στους καταναλωτές.
  • Να κατανοήσετε την αναγκαιότητα της ορθής σήμανσης και τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης των καταναλωτών.
  • Να παρουσιάσετε ορθές ετικέτες τροφίμων σύμφωνες με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας (ονομασία τροφίμων, κατάλογος συστατικών, διατηρησιμότητα, διατροφική δήλωση).

Παρέχονται

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα παραλάβετε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ2 από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 10718-07).

Σχετικά με τους Εισηγητές

κος Σμαρνάκης Ιωάννης: Απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων Αλεξάνδριου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων. Εκτελεί επίσης χρέη διευθυντή στην εταιρεία Pallas – Λάβδας Α.Ε. καθώς επίσης είναι και διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης. Αποτελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής ΣΕΒΤ και της πλατφόρμας Food For Life.

κα Τσάκωνα Μαργαρίτα: Πτυχιούχος Γεωπόνος Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα μεταπτυχιακού «Ζύμωση φυσικής μαύρης επιτραπέζιας ελιάς με καλλιέργεια κεφίρ». Πτυχιούχος Οινολόγος. Υπεύθυνη Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και Διασφάλισης Ποιότητας στη «Φάρμα Μητσόπουλος», παραγωγική μονάδα κρέατος.

Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com

Μεθοδολογία

Διάρκεια: 10 ώρες
(πραγματοποίηση μέσα σε διάστημα 2 ημερών (2 μέρες * 5 ώρες))

Ημερομηνία Σεμιναρίου: 17-18 Ιουνίου 2017

Παρακολούθηση: Δυνατότητα συμμετοχής καταρτιζομένων από όλη την Ελλάδα, μέσω σύγχρονης τηλεκατάρτισης (e-learning)

Κόστος: 150 €*
Ειδικές τιμές για ομαδικές εγγραφές, ανέργους και φοιτητές

Κατηγορία: ISO/HACCP – Τρόφιμα

Για το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Οδηγός Σπουδών
Αίτηση Εγγραφής

*Οι εκπτώσεις δεν συναθροίζονται και αυτό αφορά σε όλα τα πακέτα των προσφορών.

Προσεχείς εκδηλώσεις

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το εξειδικευμένο σεμινάριο αλλεργιογόνα – επισήμανση τροφίμων (Κανονισμός 1169/2011)

  • Όροι χρήσης

  • Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
 

Επιβεβαίωση

 
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0
Connecting
Περιμένετε...
Στείλτε μας μήνυμα

Δυστυχώς, δεν είμαστε online αυτή τη στιγμή. Αφήστε ένα μήνυμα.

* Όνομα
* Email
* Μήνυμα
Είσοδος

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια; Εξοικονομήστε χρόνο με έναρξη αιτήματος υποστήριξης!

* Όνομα
* Email
* Μήνυμα
Είμαστε online!
Feedback

 

Βοηθήστε μας να σας βοηθήσουμε καλύτερα! Μη διστάσετε να μας αφήσετε επιπλέον σχόλια.

Πώς αξιολογείτε την υποστήριξή μας;
Power by

Download Free AZ | Free Wordpress Themes

X