Βασικές αρχές HACCP σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Σκοπός του προγράμματος

Εκπαίδευση για άτομα που εργάζονται στο χώρο των τροφίμων στον έλεγχο και την διατήρηση βασικών αρχών HACCP σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (αρτοποιια, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, αναψυκτήρια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, μαγειρεία, εστιατόρια και κάθε συναφή αντικείμενα τροφίμων.

Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, είναι επιτακτική ανάγκη σύμφωνα με την σχετική οδηγία όπως προκύπτει από την ΚΥΑ 487/2000. Είναι ένας οδηγός αναφορικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων.

Που απευθύνεται

  • Προσωπικό επιχειρήσεων πώλησης τροφίμων (αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, Supermarkets),
  • επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και το προσωπικό τους (μάγειροι, τραπεζοκόμοι),
  • Τεχνολόγους Τροφίμων,
  • Φοιτητές.

Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες

  • Έναρξη – Εισαγωγή
    • Γενικές αρχές HACCP
  • Κίνδυνοι τροφίμων – Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα
    • Κατηγορίες επιμόλυνσης τροφίμων
    • Χειρισμός προϊόντων
    • Αλυσίδα Ψύξης
    • Βαθμοί επικινδυνότητας τροφίμων
    • Τροφικές δηλητηριάσεις
  • Υγιεινή του Προσωπικού
    • Ατομική Υγεία
    • Ατομική Υγιεινή
    • Επιμολύνσεις από το προσωπικό
    • Πλύσιμο των χεριών
    • Καθαρισμός και Απολύμανση
  • Σκοπός, Πλάνο Καθαρισμού & Απολύμανσης
    • (ΠΟΥ – ΠΟΤΕ – ΠΟΙΟΣ – ΠΩΣ), Διαχείριση Απορριμμάτων
    • Μυοκτονία και Απεντόμωση
    • Σκοπός, Είδη Ξενιστών
    • Πρόληψη, Αντιμετώπιση
  • Παραλαβή Ά Υλών και Υλικών Συσκευασίας
    • Απαιτήσεις Προμήθειας
    • Απαιτήσεις για σωστή Παραλαβή
    • Θερμομέτρηση Προϊόντων
    • Βαθμονόμηση Θερμομέτρου
  • Αποθήκευση Τροφίμων
    • Συνθήκες Αποθήκευσης
    • Κανόνες Σωστής Αποθηκευτικής Πρακτικής
    • Ειδικές απαιτήσεις
  • Προετοιμασία και Επεξεργασία Τροφίμων
    • Βασικοί κανόνες προετοιμασίας
    • Πλύσιμο
    • Απόψυξη
    • Τεμαχισμός
  • Οδηγίες και βασικοί κανόνες Θερμικής Επεξεργασίας
  • Στάδια μετά τη Θερμική Επεξεργασία
    • Θερμοκρασίες Συντήρησης
    • Σωστοί Χειρισμοί από το Προσωπικό
    • Κρύωμα
    • Αναθέρμανση
    • Συντήρηση σε Ψύξη ή Κατάψυξη
    • Διατήρηση με Ψύξη ή Θέρμανση
    • Σωστό Σερβίρισμα

Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com

Μεθοδολογία

Διάρκεια: 10 ώρες
(πραγματοποίηση μέσα σε διάστημα 2 ημερών (2 μέρες * 5 ώρες))

Παρακολούθηση: Δυνατότητα συμμετοχής καταρτιζομένων από όλη την Ελλάδα, μέσω σύγχρονης τηλεκατάρτισης (e-learning)

Κόστος: 90 €*
Ειδικές τιμές για ομαδικές εγγραφές, ανέργους και φοιτητές

Για το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Οδηγός Σπουδών
Αίτηση Εγγραφής

*Οι εκπτώσεις δεν συναθροίζονται και αυτό αφορά σε όλα τα πακέτα των προσφορών.

Προσεχείς εκδηλώσεις

Νοέμβριος, 2017

Καμιά Εκδήλωση

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σεμινάριο βασικές αρχές HACCP σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  • Όροι χρήσης

  • Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
 

Επιβεβαίωση

 
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
X