Περιγραφή

Στα πλαίσια των διδακτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, αλλά και τις Δια βίου Μάθησης την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα την «Ενδοσχολική βία και ηλεκτρονικός εκφοβισμός»

Η ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει το φλέγον και επίκαιρο θέμα της ενδοσχολικής βίας, αλλά και του διαδικτυακού εκφοβισμού. Θα εξεταστούν τα είδη του σχολικού εκφοβισμού, καθώς και οι ρόλοι των παιδιών ως θυτών και θυμάτων. Ταυτόχρονα, θα αναφερθούν οι μέθοδοι αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου και οι πρακτικές διαχείρισής του σε σχολικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο. Ειδικότερη αναφορά θα γίνει στο φαινόμενο του ηλεκτρονικού εκφοβισμού με εστίαση κυρίως στους τρόπους με τους οποίους μπορούν γονείς και καθηγητές να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά από τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη ορθή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου.

Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 10:00 – 14:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, αίθουσα Α, περίπτερο 8 εντός της ΔΕΘ. Ομιλητές της Ημερίδας θα είναι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κράτους, μέλη της Πανεπιστημιακής και σχολικής κοινότητας, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων που μέσα από τη δράση τους αποσκοπούν στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αποτροπή του φαινομένου του bullying σε όλες τις μορφές του.

Συμμετοχή στην Ημερίδα με το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ.

Εξασφαλίστε τη θέση σας στην Ημερίδα με πληρωμή μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.

5,00Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Ενδοσχολική βία και ηλεκτρονικός εκφοβισμός»

  • Όροι χρήσης

  • Συμφωνώ, στην παραχώρηση των παραπάνω προσωπικών μου στοιχείων, στην διαχείριση τους και στην διατήρησή τους σε βάση δεδομένων του δικτύου σας, με προσωπικά στοιχεία υποψηφίων, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 679/2016 της 27ης Απριλίου 2016, για τους κάτωθι σκοπούς:
  • Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
 

Επιβεβαίωση