Στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, που οι επιχειρήσεις επεκτείνονται διαρκώς, εξυπηρετώντας πελάτες  σε όλη την υφήλιο και όπου οι άνθρωποι μεταναστεύουν για εύρεση εργασίας, η γνώση ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με μελέτες, μέχρι το 2050 ο μισός πληθυσμός της Γης θα μπορεί να επικοινωνεί στα αγγλικά. Αυτό σημαίνει ότι η κατοχή μίας μόνο ξένης γλώσσας δεν επαρκεί. Για να γίνετε λοιπόν, όλο και πιο περιζήτητοι στο ανταγωνιστικό εργασιακό τοπίο επιβάλλεται να γνωρίζετε και δεύτερη ξένη γλώσσα πέραν της αγγλικής.

Ποια γλώσσα όμως θα επιλέξετε για να βελτιώσετε τη θέση σας και να αυξήσετε τα προσόντα σας;

Μα φυσικά την ιταλική!!!

Η ιταλική γλώσσα είναι η μητρική 67 εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη και δεύτερη γλώσσα 85 εκ.!!! Αυτό την κατατάσσει στην 4η θέση των πιο δημοφιλών γλωσσών στην Ευρώπη με τεράστιο αντίκτυπο και στον οικονομικό τομέα.

Η Ιταλία είναι μία χώρα με υψηλή τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη. Είναι μέλος των εφτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη. Με ηγετική θέση παγκοσμίως στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μόδας  και των τεχνών και συγκριτικό πλεονέκτημά στη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας και σχεδίου.

Οι ομιλητές της ελληνικής έχουν τρομερά πλεονεκτήματα στην εκμάθηση των ιταλικών καθώς:

  1. έχει αρκετές γραμματικές ομοιότητες με τα ελληνικά
  2. όπως και στα ελληνικά ισχύει το «ότι βλέπεις διαβάζεις», γεγονός που καθιστά αρκετά εύκολη την εκμάθηση της προφοράς των ιταλικών λέξεων
  3. έχουν κοινές ρίζες και αρκετά κοινό λεξιλόγιο εξαιτίας των μακραίωνων επαφών των δύο λαών

Είναι ευνόητο λοιπόν πως τα ιταλικά αποτελούν σημαντικό ατού για το βιογραφικό κάποιου που αναζητά εργασία είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Γνωρίζουμε όμως ότι απόκτηση ενός πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Β2 (επίπεδο lower) απαιτεί συνεχή προσπάθεια και ενασχόληση για τουλάχιστον 2-3 χρόνια για την κάλυψη 600 θεμάτων σε 600 ώρες (σύμφωνα με το Κοινό Πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες). Με τη νέα στοχευμένη μέθοδο προετοιμασίας από πιστοποιημένους εισηγητές για τις εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδου Β2 PLIDA, η απόκτηση του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας είναι εφικτή σε 30 εβδομάδες (160 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ώρες).

Κλείσε μία θέση τώρα στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης και επωφελήσου από τις καταπληκτικές προσφορές μας.