ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  (ΙΑΝΑΠ) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΔΒΜ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
«ΕΡΓΑΛΕΙΑ LEGO ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» !
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΕΝΑΡΞΗ 28/03/2022

 

Το μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα  διάρκειας  400 ωρών έχει ως στόχο να παρέχει στους Εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης  τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές τους  είτε με τη χρήση υποστηρικτικών λογισμικών συστημάτων (plugged) είτε με την μορφή τεχνουργημάτων (unplugged).

Επιπλέον παρέχει τόσο θεωρητικές γνώσεις περί παιδαγωγικής προσέγγισης και διδασκαλίας  όσο και πρακτικές γνώσεις λογισμικών και υλικών LEGO, ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν εξ ολοκλήρου μαθησιακές δραστηριότητες και σενάρια βασισμένα στην STEAM προσέγγιση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους ΑΕΙ & ΑΤΕΙ, απόφοιτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικούς ή Παιδαγωγούς της Πρωτοβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ενδιαφέρον στην επιστημολογία STEM και στην εκπαιδευτική ρομποτική καθώς και σε Επαγγελματίες Εκπαιδευτικούς για την επικαιροποίηση των γνώσεων τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Online Εξ αποστάσεως Σύγχρονης και Ασύγχρονης Εκπαίδευσης (e-learning) και η ολοκλήρωση του οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Γιατί να το επιλέξω;

To επιμορφωτικό πρόγραμμα μοριοδοτεί στο μέγιστο βαθμό (2 μόρια) για τις προκηρύξεις πρόσληψης Εκπαιδευτικών, όπως ορίζεται από τον ΑΣΕΠ. Παράλληλα για τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης που επιθυμούν να αναλάβουν και να σχεδιάσουν καινοτόμες διδακτικές και εκπαιδευτικές δράσεις στο σχολικό περιβάλλον το σεμινάριο καλύπτει όλες τις ανάγκες τους καθώς προσαρμόζεται στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής).

Δίχως αμφιβολία αποτελεί και ισχυρό ανταγωνιστικό προσόν για απασχόληση στον  Ιδιωτικό τομέα, όπως παραδείγματος χάρη τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τις Ακαδημίες Ρομποτικής, Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς κ.ο.κ.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική έχει κατακτήσει μεγάλο έδαφος στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και η ζήτηση για το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό έχει δημιουργήσει ένα νέο κομμάτι αγοράς εργασίας.

Ανεξαρτήτου ειδικότητας δύναστε να απασχοληθείτε σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών καθώς μέσω του προγράμματος θα αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια και θα υπάρχει σαφής συνάφεια με το αντικείμενο της Ρομποτικής.

Ενημερωθείτε για όλα τα μοριοδοτούμενα προγράμματα που προσφέρουμε σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και επωφεληθείτε της ειδικής έκπτωσης 20% για όλα τα προγράμματα του ΙΑΝΑΠ!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!


Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess@gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos@gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi@gmail.com