Στο τέλος του προγράμματος υπάρχει ατομική διαδικασία αξιολόγησης και οι επιτυχόντες λαμβάνουν τη πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) η οποία διαρκεί 3 χρόνια, είναι η ανώτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ευρωπαϊκό χώρο και φυσικά έχει παγκόσμια ισχύ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 219/Β/22.2.2007 το πιστοποιητικό Εκπαίδευσης στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ) μπορεί να συνεκτιμηθεί ως πρόσθετο πρόσον κατά τη διαδικασία διεκδίκησης θέσης ή εξέλιξης σε όλους τους δημόσιους φορείς, χωρίς ποινή ακυρότητας της σχετικής διαδικασίας σε αντίθετη περίπτωση.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους:

Φοιτητές, πολίτες, πυροσβέστες, αστυνομικούς, security, εκπαιδευτικούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτικό & οατρικό προσωπικό, ανθρώπους φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, φοιτητές και γενικότερα όσους ασχολούνται με επαγγέλματα υγείας ή με τον αθλητισμό και όλες τις πληθυσμιακές ομάδες που θέλουν να αποκτήσουν  βασικές γνώσεις και βασικές πρακτικές δεξιότητες για να προσφέρουν φροντίδα σε ένα έκτακτο περιστατικό μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Παρέχονται

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα παραλάβετε το Πιστοποιητικό του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου  Αναζωογόνησης  (European  Resuscitation  Council) το οποίο ισχύει για 3  χρόνια. Αποτελεί την ανώτερη πιστοποίηση που υπάρχει στο τομέα αυτό στον Ευρωπαϊκό  χώρο και φυσικά έχει παγκόσμια αναγνώριση.

Τρόπος Εγγραφής

Για την εγγραφή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής που θα παραλάβετε από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης με τα στοιχεία σας, στα Ελληνικά και στα Λατινικά, όπως ακριβώς αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό σας. Τα στοιχεία αυτά θα καταγραφούν στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων και θα αναγραφούν στο Πιστοποιητικό του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου Αναζωογόνησης που θα αποκτήσετε. Επίσης, θα χρειαστεί να δηλώσετε το προσωπικό σας e-mail, το οποίο σε συνδυασμό με το ονοματεπώνυμό σας, ταυτοποιεί για το φορέα τη συμμετοχή σας.

Τρόπος Διεξαγωγής

Λόγω της πανδημίας του COVID-19,το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης μας δίνει τη δυνατότητα να χωρίσουμε το πρόγραμμα σε δύο μέρη.

Το θεωρητικό μέρος θα γίνει διαδικτυακά (Webinar) και το πρακτικό μέρος θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης,  όταν αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα.

Μετά την παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους (Webinar) οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το ΙΑΝΑΠ.


Η πρακτική εκπαίδευση γίνεται (στο μεγαλύτερο μέρος της) σε μικρές ομάδες εκπαιδευομένων (5 – 6 άτομα). Περιλαμβάνει διαλέξεις σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή με χρήση διαφανειών (PowerPoint & videos), επιδείξεις από τούς εκπαιδευτές καθώς και πολλή πρακτική εξάσκηση, η οποία γίνεται με την προσομοίωση πραγματικών περιστατικών, επάνω σε ειδικά προπλάσματα και με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών απινιδωτών (σενάρια καρδιακής ανακοπής, βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, θέση ανάνηψης, πνιγμονή/εξαγωγή ξένου σώματος κ.α.)

Η ατομική αξιολόγησή σας θα γίνει κατά την διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης με την τεχνική της συνεχιζόμενης αξιολόγησης, δηλαδή μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, θα πρέπει μέχρι το τέλος της εκπαίδευσης, να αντιμετωπίσετε με την βοήθεια ειδικού εκπαιδευτικού προπλάσματος, ένα σενάριο καρδιακής ανακοπής.

Μετά την παρακολούθηση και του πρακτικού (δια ζώσης) μέρους οι συμμετέχοντες θα λάβουν την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης – ERC  με διάρκεια 3 έτη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την λήψη της πιστοποίησης είναι η παρακολούθηση τόσο του θεωρητικού όσο και του πρακτικού μέρους.

Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πιστοποιημένη εκπαίδευση στην:

  • Ασφαλής προσέγγιση τραυματία
  • Σωστή κλήση για βοήθεια (166 & 112)
  • Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (συμπιέσεις & εμφυσήσεις)
  • Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση
  • Πνιγμός
  • Πνιγμονή (απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα)
  • Πλάγια θέση ασφαλείας (αντιμετώπιση λιποθυμίας)

Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com

Μεθοδολογία

Διάρκεια: 5 ώρες

Παρακολούθηση: Μέσω σύγχρονης τηλεκατάρτισης & δια ζώσης συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία διεξαγωγής: 25/06/2021

Κόστος: 35€

Τρόποι πληρωμής:

Καταβάλλετε το ποσό σε λογαριασμό του ΙΑΝΑΠ*. Ως αιτιολογία  κατάθεσης, γράφετε το επίθετο σας και την λέξη BLS.

* ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

Αριθμός λογαριασμού κατάθεσης: 0026.0224.77.0200608520

Μέσω e-banking: IBAN GR4702602240000770200608520 (οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα μέσω e-banking επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα)

Δικαιούχος: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης & χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή_Webinar

  • Όροι χρήσης

  • Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
 

Επιβεβαίωση

 
X