Εκπαιδευτική Ρομποτική : Χρήση Περιβάλλοντος Micro:bit σε μαθητές Δημοτικού

Εκπαιδευτική Ρομποτική_Αιγαίου

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης», σε συνεργασία με τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης μέσω e-Learningτου Πανεπιστήμιου Αιγαίου, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσφέρουν το Online Εξ Αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική: Χρήση Περιβάλλοντος Micro:bit σε μαθητές Δημοτικού», διάρκειας 48 ωρών.

Περιγραφή Προγράμματος

Το πρόγραμμα εμβαθύνει στις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και κυρίως στην ένταξη της ρομποτικής στον χώρο της εκπαίδευσης.

Σκοπός

Σκοπός της επιμόρφωσης είναι η εξοικείωση με την πλατφόρμα του Micro:bit που συνδυάζεται και μπορεί να δημιουργήσει σενάρια ρομποτικής σε συνδυασμό με διάφορα ρομποτικά kit. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική έχει μια θέση στην Εκπαίδευση της Ελλάδας και καλούμαστε να μάθουμε περισσότερα γι΄ αυτόν τον κόσμο που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους. Η ύλη παρουσιάζεται από τους διδάσκοντες και προσφέρεται επιμορφωτικό υλικό καθ΄ όλη την διάρκεια των εβδομάδων για την εφαρμογή σεναρίων στις βαθμίδες του δημοτικού. Καλό θα είναι οι επιμορφωμένοι να προμηθευτούν την πλατφόρμα micro:bit ώστε να μην κάνουν εξάσκηση μόνο μέσω του εικονικού περιβάλλοντος εφαρμογής αλλά και πρακτικά μέσω της ρομποτικής πλατφόρμας.

Στόχοι του Προγράμματος

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο/η επιμορφούμενος/η θα είναι σε θέση να:

 1. Χρησιμοποιήσει την Ρομποτική στην Εκπαίδευση
 2. Χρησιμοποιήσει το Micro:bit στην Εκπαιδευτική Ρομποτική
 3. Προγραμματίσει το Micro:bit για την υλοποίηση Εκπαιδευτικών Σεναρίων
 4. Συντάσσει Εκπαιδευτικά Σενάρια
 5. Χρησιμοποιεί το Micro:bit σε συνδυασμό με άλλα Ρομποτικά kit για προχωρημένα Σενάρια

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για Σεμινάρια e-Learning του Πανεπιστήμιου Αιγαίου

  Προσωπικά Στοιχεία

 • Στοιχεία επικοινωνίας

 • Ειδικότητα

 • Σεμινάρια

 • Όροι χρήσης

 • Συμφωνώ, στην παραχώρηση των παραπάνω προσωπικών μου στοιχείων, στην διαχείριση τους και στην διατήρησή τους σε βάση δεδομένων του δικτύου σας, με προσωπικά στοιχεία υποψηφίων, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 679/2016 της 27ης Απριλίου 2016, για τους κάτωθι σκοπούς:
 • Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
 

Επιβεβαίωση

 

Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com

Μεθοδολογία

Το πρόγραμμα υλοποιείται πλήρως μέσω Online Εξ Αποστάσεως Ασύγχρονης Εκπαίδευσης (e–Learning) και βάσει των αρχών της Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 8 συνεδρίες (8 εβδομάδες). Η κάθε Συνεδρία θα έχει υλικό μελέτης, που θα περιλαμβάνει κείμενα, παρουσιάσεις/βίντεο μαθήματα, υλικό αυτοαξιολόγησης και εργασία που θα παραδίδεται μέσω της πλατφόρμας. Οι συνεδρίες θα γίνονται σύγχρονα με χρήση του moodle και του BBB του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μέθοδοι Αξιολόγησης & Κριτήρια Απόδοσης Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης

Σε κάθε μάθημα υπάρχουν ασκήσεις Αυτοαξιολόγησης οι οποίες  απευθύνονται στον εκπαιδευόμενο και στην αυτοβελτίωσή του χωρίς να μετράει στην αξιολόγηση του. Σε κάθε συνεδρία υπάρχει εργασία αξιολόγησης, που μετράει 10% στην τελική βαθμολογία. Η εργασία της τελευταίας εβδομάδας, είναι εφ’ όλης της ύλης και έχει αξία 30%. Ο/Η επιμορφούμενος/η θα βαθμολογείται για την κάθε εργασία με άριστα το 10. Για να πιστοποιηθεί ο/η επιμορφούμενος/η θα πρέπει να έχει μέσο όρο εργασιών ≥ 5

Έναρξη προγράμματος: 05/10/2019

Κόστος Προγράμματος: 170€

Εγγραφές μέχρι: 27/09/2019

Διάρκεια: 48 διδακτικές ώρες

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, χορηγείται «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πρότυπο Πιστοποιητικού

panepistimio-aigaiou
X