Πιστοποιημένο πρόγραμμα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης & χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

Στο τέλος του προγράμματος υπάρχει ατομική διαδικασία αξιολόγησης και οι επιτυχόντες λαμβάνουν τη πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) η οποία διαρκεί 3 χρόνια, είναι η ανώτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ευρωπαϊκό χώρο και φυσικά έχει παγκόσμια ισχύ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 219/Β/22.2.2007 το πιστοποιητικό Εκπαίδευσης στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ) μπορεί να συνεκτιμηθεί ως πρόσθετο πρόσον κατά τη διαδικασία διεκδίκησης θέσης ή εξέλιξης σε όλους τους δημόσιους φορείς, χωρίς ποινή ακυρότητας της σχετικής διαδικασίας σε αντίθετη περίπτωση.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους:

Φοιτητές, πολίτες, πυροσβέστες, αστυνομικούς, security, εκπαιδευτικούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτικό & οατρικό προσωπικό, ανθρώπους φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, φοιτητές και γενικότερα όσους ασχολούνται με επαγγέλματα υγείας ή με τον αθλητισμό και όλες τις πληθυσμιακές ομάδες που θέλουν να αποκτήσουν  βασικές γνώσεις και βασικές πρακτικές δεξιότητες για να προσφέρουν φροντίδα σε ένα έκτακτο περιστατικό μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Παρέχονται

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα παραλάβετε το Πιστοποιητικό του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου  Αναζωογόνησης  (European  Resuscitation  Council) το οποίο ισχύει για 3  χρόνια. Αποτελεί την ανώτερη πιστοποίηση που υπάρχει στο τομέα αυτό στον Ευρωπαϊκό  χώρο και φυσικά έχει παγκόσμια αναγνώριση.

Τρόπος Εγγραφής

Για την εγγραφή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής που θα παραλάβετε από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης με τα στοιχεία σας, στα Ελληνικά και στα Λατινικά, όπως ακριβώς αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό σας. Τα στοιχεία αυτά θα καταγραφούν στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων και θα αναγραφούν στο Πιστοποιητικό του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου Αναζωογόνησης που θα αποκτήσετε. Επίσης, θα χρειαστεί να δηλώσετε το προσωπικό σας e-mail, το οποίο σε συνδυασμό με το ονοματεπώνυμό σας, ταυτοποιεί για το φορέα τη συμμετοχή σας.

Τρόπος Διεξαγωγής

Η εκπαίδευση γίνεται (στο μεγαλύτερο μέρος της) σε μικρές ομάδες εκπαιδευομένων (5 – 6 άτομα). Περιλαμβάνει διαλέξεις σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή με χρήση διαφανειών (PowerPoint & videos), επιδείξεις από τούς εκπαιδευτές καθώς και πολλή πρακτική εξάσκηση, η οποία γίνεται με την προσομοίωση πραγματικών περιστατικών, επάνω σε ειδικά προπλάσματα και με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών απινιδωτών (σενάρια καρδιακής ανακοπής, βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, θέση ανάνηψης, πνιγμονή/εξαγωγή ξένου σώματος κ.α.)

Η ατομική αξιολόγησή σας θα γίνει κατά την διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης με την τεχνική της συνεχιζόμενης αξιολόγησης, δηλαδή μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, θα πρέπει μέχρι το τέλος της εκπαίδευσης, να αντιμετωπίσετε με την βοήθεια ειδικού εκπαιδευτικού προπλάσματος, ένα σενάριο καρδιακής ανακοπής.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής σας θα χρειαστεί να εκτελέσετε πρακτικές δεξιότητες, οπότε, καλό θα είναι να φοράτε άνετα ρούχα.

Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πιστοποιημένη εκπαίδευση στην:

 • Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS – Basic Life Support)
 • Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση (AED – Automated External Defibrillation)
 • Προσέγγιση ατόμου που έχει καταρρεύσει
 • Εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης
 • Χρήση βοηθημάτων αερισμού
 • Πλάγια θέση ασφαλείας
 • Αντιμετώπιση πνιγμονής – Εξαγωγή ξένου σώματος
 • Αντιμετώπιση πνιγμού

Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Συνδυάστε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών μαζί με την πιστοποίηση προσωπικού ασφαλείας (σεμινάρια security) μόνο με 240 €. Μάθετε περισσότερα συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας.

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com

Μεθοδολογία

Διάρκεια: 5 ώρες

Παρακολούθηση: Δια ζώσης στη Θεσσαλονίκη

Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 

 • Τρίτη 25/01/2022 και ώρες: 16:00-21:00 (Στη Θεσσαλονίκη)

Κόστος: 35€

Τρόποι πληρωμής:

1ος τρόπος) Με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, μέσα από το ασφαλές περιβάλλον της Eurobank. Προσθέστε το σεμινάριο στο “καλάθι” και ολοκληρώστε την παραγγελία σας.

2ος τρόπος) Καταβάλλετε το ποσό στα γραφεία μας, στη Δωδεκανήσου 23 και ώρες 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ για την Θεσσαλονίκη ή στην Αντωνοπούλου 127 και ώρες 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ για το Βόλο, είτε

3ος τρόπος) Καταβάλλετε το ποσό σε λογαριασμό του ΙΑΝΑΠ*. Ως αιτιολογία  κατάθεσης, γράφετε το επίθετό σας, την λέξη BLS και την ημερομηνία πραγματοποίησης του σεμιναρίου.

* ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

Αριθμός λογαριασμού κατάθεσης: 0026.0224.77.0200608520

Μέσω e-banking: IBAN GR4702602240000770200608520 (οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα μέσω e-banking επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα)

Δικαιούχος: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης & χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

 • Όροι χρήσης

 • Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
 

Επιβεβαίωση

 
X