Πιστοποιημένο παιδιατρικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών

Πιστοποιημένο παιδιατρικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών

Που απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παροχή Α΄Βοηθειών σε επείγουσες Παιδιατρικές καταστάσεις» έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους πολίτες, γονείς αλλά και ειδικές ομάδες πληθυσμού (εκπαιδευτικούς, βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, υγειονομικούς κτλ), με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών  ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών σε παιδιά και βρέφη σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους τρόπους παροχής Α΄Βοηθειών, με απώτερο σκοπό το μέγιστο όφελος για το πάσχον παιδί ή βρέφος.

Παρέχονται

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα παραλάβετε πιστοποίηση από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Επι.ΖΩ, αλλά και από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ2 από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες Προγράμματος

Αντιμετώπιση Τραυματισμών

Θεωρητικά: Εισαγωγική διάλεξη για την εκτίμηση και αντιμετώπιση τραυματισμών η οποία περιλαμβάνει: Λήψη μέτρων ασφάλειας – ατομικής προστασίας & υγιεινής, τραύματα, αιμορραγίες, κατάγματα, εγκαύματα, ηλεκτροπληξία – κεραυνοπληξία, οργάνωση φαρμακείου.

Επιδείξεις: Περιποίηση τραύματος, έλεγχος αιμορραγίας – ίσχαιμη περίδεση, ακινητοποίηση κατάγματος, περιποίηση εγκαύματος.

Πρακτική: Περιποίηση τραύματος, έλεγχος αιμορραγίας – ίσχαιμη περίδεση, ακινητοποίηση κατάγματος, περιποίηση εγκαύματος.

Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών

Θεωρητικά:    Εισαγωγική διάλεξη για την εκτίμηση και αντιμετώπιση παθολογικών περιστατικών η οποία περιλαμβάνει: Λιποθυμία, έμφραγμα μυοκαρδίου, επιληψία – σπασμοί, δήγματα (τσιμπήματα) εντόμων – φιδιών, αλλεργικό σοκ (shock), δηλητηριάσεις.

Επιδείξεις:   Αντιμετώπιση λιποθυμίας, αντιμετώπιση επιληπτικού Παιδιού, τοποθέτηση πάσχοντος Παιδιού στην κατάλληλη θέση.

Πρακτική:   Αντιμετώπιση λιποθυμίας, αντιμετώπιση επιληπτικού Παιδιού, τοποθέτηση πάσχοντος Παιδιού στην κατάλληλη θέση.

Βασική Υποστήριξη Ζωής & Αντιμετώπιση Πνιγμονής σε Παιδιά

Η ενότητα Βασική Υποστήριξη Ζωής & Αντιμετώπιση Πνιγμονής σε Παιδιά, αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) & Αντιμετώπισης Πνιγμονής σε Παιδιά & Βρέφη, σε περιπτώσεις καρδιακής – αναπνευστικής ανακοπής & απόφραξης του αεραγωγού από ξένο σώμα, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες αναζωογόνησης σε παιδιά.

Θεωρητικά:    Εισαγωγική διάλεξη για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής & Αντιμετώπιση πνιγμονής σε Παιδιά η οποία περιλαμβάνει: ασφαλή προσέγγιση, αρχική εκτίμηση, αναγνώριση κινδύνου, έλεγχος ανταπόκρισης, διάνοιξη αεραγωγού, έλεγχος αναπνοής, χορήγηση 5 αναπνοών διάσωσης, έναρξη 30 θωρακικών συμπιέσεων, χορήγηση 2 αναπνοών, κλήση εξειδικευμένης βοήθειας μετά από 1 λεπτό (ΕΚΑΒ), εφαρμογή και χρήση ΑΕΑ (Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή), Τοποθέτηση σε θέση ανάνηψης, εκτίμηση και διαχείριση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Επιδείξεις :     Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και απόφραξης του αεραγωγού από ξένο σώμα (σενάριο σε πραγματικό χρόνο).

Πρακτική:  Εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και απόφραξης του αεραγωγού σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) Παιδιού, Νηπίου και Βρέφους, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.

Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com

Μεθοδολογία

Διάρκεια: 8 ώρες

Παρακολούθηση: Δια ζώσης (Θεσσαλονίκη / Βόλο)

Κόστος: 35€

Τρόπος πληρωμής: α. καταβάλλετε το ποσό στα γραφεία μας, στη Δωδεκανήσου 23 και ώρες 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ για την Θεσσαλονίκη ή στην Αντωνοπούλου 127 και ώρες 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ για το Βόλο, είτε

β. καταβάλλετε το ποσό σε λογαριασμό του ΙΑΝΑΠ*. Ως αιτιολογία  κατάθεσης, γράφετε το επίθετό σας, την λέξη BLS και την ημερομηνία πραγματοποίησης του σεμιναρίου.

* ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

Αριθμός λογαριασμού κατάθεσης: 0026.0224.77.0200608520

Μέσω e-banking: IBAN GR4702602240000770200608520 (οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα μέσω e-banking επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα)

Δικαιούχος: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Οδηγός Σπουδών
Φυλλάδιο
Αίτηση Εγγραφής

Προσεχείς εκδηλώσεις

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το παιδιατρικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών

  • Όροι χρήσης

  • Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
 

Επιβεβαίωση

 
X