Βασικές αρχές HACCP και κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σκοπός του προγράμματος
Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, είναι επιτακτική ανάγκη σύμφωνα με την σχετική οδηγία όπως προκύπτει από την ΚΥΑ 487/2000. Είναι ένας οδηγός αναφορικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων
Θεματικές ενότητες:
Έναρξη – Εισαγωγή (βασικές αρχές HACCP)
- Γενικές αρχές HACCP
Κίνδυνοι τροφίμων – Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα
- Κατηγορίες επιμόλυνσης τροφίμων
- Χειρισμός προϊόντων
- Αλυσίδα Ψύξης
- Βαθμοί επικινδυνότητας τροφίμων
- Τροφικές δηλητηριάσεις
Υγιεινή του Προσωπικού
- Ατομική Υγεία
- Ατομική Υγιεινή
- Επιμολύνσεις από το προσωπικό
- Πλύσιμο των χεριών
- Καθαρισμός και Απολύμανση
Σκοπός, Πλάνο Καθαρισμού & Απολύμανσης
- (ΠΟΥ – ΠΟΤΕ – ΠΟΙΟΣ – ΠΩΣ), Διαχείριση Απορριμμάτων
- Μυοκτονία και Απεντόμωση
- Σκοπός, Είδη Ξενιστών – Πρόληψη, Αντιμετώπιση
Παραλαβή Ά Υλών και Υλικών Συσκευασίας
- Απαιτήσεις Προμήθειας – Απαιτήσεις για σωστή Παραλαβή
- Θερμομέτρηση Προϊόντων – Βαθμονόμηση Θερμομέτρου
Αποθήκευση Τροφίμων
- Συνθήκες Αποθήκευσης
- Κανόνες Σωστής Αποθηκευτικής Πρακτικής
- Ειδικές απαιτήσεις
Προετοιμασία και Επεξεργασία Τροφίμων
- Βασικοί κανόνες προετοιμασίας
- Πλύσιμο – Απόψυξη – Τεμαχισμός
Οδηγίες και βασικοί κανόνες Θερμικής Επεξεργασίας
Στάδια μετά τη Θερμική Επεξεργασία
- Θερμοκρασίες Συντήρησης
- Σωστοί Χειρισμοί από το Προσωπικό
- Κρύωμα – Αναθέρμανση.
- Συντήρηση σε Ψύξη ή Κατάψυξη –
- Διατήρηση με Ψύξη ή Θέρμανση
- Σωστό Σερβίρισμα
Παρέχονται
Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα παραλάβετε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ2 από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 10718-07).
Που απευθύνεται
Προσωπικό επιχειρήσεων πώλησης τροφίμων (αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, Supermarkets), επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και το προσωπικό τους (μάγειροι, τραπεζοκόμοι), φοιτητές τμημάτων Τροφίμων & διατροφής.
Σχετικά με τους Εισηγητές
Σακαρέλη Έλενα: Σύμβουλος Ποιότητας, Τεχνολόγος τροφίμων, 10ετής
εμπειρία σε βιομηχανία τροφίμων
Μεθοδολογία
Διάρκεια: 6 ώρες
Ημερομηνία Διεξαγωγής σεμιναρίου:
Αναμένεται.
Παρακολούθηση:
- Δυνατότητα συμμετοχής καταρτιζομένων από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεκατάρτισης (e-learning)
Κόστος:150€
Ειδικές τιμές σε ομαδικές εγγραφές, φοιτητές και ανέργους
Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:
Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.