Βασικές αρχές HACCP και κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σκοπός του προγράμματος

Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, είναι επιτακτική ανάγκη σύμφωνα με την σχετική οδηγία όπως προκύπτει από την ΚΥΑ 487/2000. Είναι ένας οδηγός αναφορικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων

Θεματικές ενότητες:

Έναρξη – Εισαγωγή (βασικές αρχές HACCP)

  • Γενικές αρχές HACCP

Κίνδυνοι τροφίμων – Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα

  • Κατηγορίες επιμόλυνσης τροφίμων
  • Χειρισμός προϊόντων
  • Αλυσίδα Ψύξης
  • Βαθμοί επικινδυνότητας τροφίμων
  • Τροφικές δηλητηριάσεις

Υγιεινή του Προσωπικού

  • Ατομική Υγεία
  • Ατομική Υγιεινή
  • Επιμολύνσεις από το προσωπικό
  • Πλύσιμο των χεριών
  • Καθαρισμός και Απολύμανση

Σκοπός, Πλάνο Καθαρισμού & Απολύμανσης

  • (ΠΟΥ – ΠΟΤΕ – ΠΟΙΟΣ – ΠΩΣ), Διαχείριση Απορριμμάτων
  • Μυοκτονία και Απεντόμωση
  • Σκοπός, Είδη Ξενιστών – Πρόληψη, Αντιμετώπιση

Παραλαβή Ά Υλών και Υλικών Συσκευασίας

  • Απαιτήσεις Προμήθειας – Απαιτήσεις για σωστή Παραλαβή
  • Θερμομέτρηση Προϊόντων – Βαθμονόμηση Θερμομέτρου

Αποθήκευση Τροφίμων

  • Συνθήκες Αποθήκευσης
  • Κανόνες Σωστής Αποθηκευτικής Πρακτικής
  • Ειδικές απαιτήσεις

Προετοιμασία και Επεξεργασία Τροφίμων

  • Βασικοί κανόνες προετοιμασίας
  • Πλύσιμο – Απόψυξη – Τεμαχισμός

Οδηγίες και βασικοί κανόνες Θερμικής Επεξεργασίας

Στάδια μετά τη Θερμική Επεξεργασία

  • Θερμοκρασίες Συντήρησης
  • Σωστοί Χειρισμοί από το Προσωπικό
  • Κρύωμα – Αναθέρμανση.
  • Συντήρηση σε Ψύξη ή Κατάψυξη –
  • Διατήρηση με Ψύξη ή Θέρμανση
  • Σωστό Σερβίρισμα

Παρέχονται

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα παραλάβετε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ2 από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 10718-07).

Που απευθύνεται

Προσωπικό επιχειρήσεων πώλησης τροφίμων (αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, Supermarkets), επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και το προσωπικό τους (μάγειροι, τραπεζοκόμοι), φοιτητές τμημάτων Τροφίμων & διατροφής.

Σχετικά με τους Εισηγητές

Σακαρέλη Έλενα: Σύμβουλος Ποιότητας, Τεχνολόγος τροφίμων, 10ετής
εμπειρία σε βιομηχανία τροφίμων

Μεθοδολογία

Διάρκεια: 6 ώρες

Ημερομηνία Διεξαγωγής σεμιναρίου:

Σάββατο 17 Μαρτίου & 10:00-16:00

Παρακολούθηση:

  • Δυνατότητα συμμετοχής καταρτιζομένων από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεκατάρτισης (e-learning)

Κόστος:150

Για εγγραφές μέχρι 08/03 υπάρχει προσφορά στα 70€

Ειδικές τιμές σε ομαδικές εγγραφές, φοιτητές και ανέργους

Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Βασικές αρχές HACCP και κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  • Όροι χρήσης

  • Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
 

Επιβεβαίωση

 
X