Βασικές αρχές HACCP σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σκοπός του προγράμματος
Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, είναι επιτακτική ανάγκη σύμφωνα με την σχετική οδηγία όπως προκύπτει από την ΚΥΑ 487/2000. Είναι ένας οδηγός αναφορικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων.
Που απευθύνεται
- Προσωπικό επιχειρήσεων πώλησης τροφίμων (αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, Supermarkets),
- επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και το προσωπικό τους (μάγειροι, τραπεζοκόμοι),
- Τεχνολόγους Τροφίμων,
- Φοιτητές.
Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες
- Έναρξη – Εισαγωγή
- Γενικές αρχές HACCP
- Κίνδυνοι τροφίμων – Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα
- Κατηγορίες επιμόλυνσης τροφίμων
- Χειρισμός προϊόντων
- Αλυσίδα Ψύξης
- Βαθμοί επικινδυνότητας τροφίμων
- Τροφικές δηλητηριάσεις
- Υγιεινή του Προσωπικού
- Ατομική Υγεία
- Ατομική Υγιεινή
- Επιμολύνσεις από το προσωπικό
- Πλύσιμο των χεριών
- Καθαρισμός και Απολύμανση
- Σκοπός, Πλάνο Καθαρισμού & Απολύμανσης
- (ΠΟΥ – ΠΟΤΕ – ΠΟΙΟΣ – ΠΩΣ), Διαχείριση Απορριμμάτων
- Μυοκτονία και Απεντόμωση
- Σκοπός, Είδη Ξενιστών
- Πρόληψη, Αντιμετώπιση
- Παραλαβή Ά Υλών και Υλικών Συσκευασίας
- Απαιτήσεις Προμήθειας
- Απαιτήσεις για σωστή Παραλαβή
- Θερμομέτρηση Προϊόντων
- Βαθμονόμηση Θερμομέτρου
- Αποθήκευση Τροφίμων
- Συνθήκες Αποθήκευσης
- Κανόνες Σωστής Αποθηκευτικής Πρακτικής
- Ειδικές απαιτήσεις
- Προετοιμασία και Επεξεργασία Τροφίμων
- Βασικοί κανόνες προετοιμασίας
- Πλύσιμο
- Απόψυξη
- Τεμαχισμός
- Οδηγίες και βασικοί κανόνες Θερμικής Επεξεργασίας
- Στάδια μετά τη Θερμική Επεξεργασία
- Θερμοκρασίες Συντήρησης
- Σωστοί Χειρισμοί από το Προσωπικό
- Κρύωμα
- Αναθέρμανση
- Συντήρηση σε Ψύξη ή Κατάψυξη
- Διατήρηση με Ψύξη ή Θέρμανση
- Σωστό Σερβίρισμα
Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com
Μεθοδολογία
(πραγματοποίηση μέσα σε διάστημα 2 ημερών (2 μέρες * 5 ώρες))
Παρακολούθηση: Δυνατότητα συμμετοχής καταρτιζομένων από όλη την Ελλάδα, μέσω σύγχρονης τηλεκατάρτισης (e-learning)
Κόστος: 90 €*
Ειδικές τιμές για ομαδικές εγγραφές, ανέργους και φοιτητές
Για το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Οδηγός Σπουδών
Αίτηση Εγγραφής
*Οι εκπτώσεις δεν συναθροίζονται και αυτό αφορά σε όλα τα πακέτα των προσφορών.
Προσεχείς εκδηλώσεις
Μάρτιος, 2023
Καμιά Εκδήλωση