Ταχύρρυθμα σεμινάρια εκμάθησης Αραβικής γλώσσας

arabiki-glossa

Μάθε γρήγορα και εύκολα την επίσημη γλώσσα που μιλούν 422.000.000 άνθρωποι σε 26 χώρες του κόσμου & μία από τις 6 επίσημες γλώσσες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών!! Ταχύρρυθμα σεμινάρια εκμάθησης Αραβικής γλώσσας!

Τι θα μάθω

Θα εξοικειωθείς με το αραβικό αλφάβητο, με τους βασικούς κανόνες σύνταξης και γραφής των Αραβικών αλλά και με την προφορά ώστε να αναπτύσσεται παράλληλα η προφορική σου επικοινωνία. Θα μπορείς να συστηθείς, να μιλήσεις για τον εαυτό σου, να απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις που αφορούν θέματα της καθημερινότητας.

Τι μου παρέχει το πρόγραμμα

  • Πιστοποιητικό Σπουδών στην Αραβική Γλώσσα διάρκειας ι 80 ωρών από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, πιστοποιημένο Κέντρο Δια βίου Μάθησης από τον ΕΟΠΠΕΠ (αριθ. αποφ. 10718-07)
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για απόκτηση αναγνωρισμένου Πτυχίου Αραβικών από το Μορφωτικό Κέντρο Αιγυπτιακής Πρεσβείας
  • Σημειώσεις του διδάσκοντα καθηγητή

Η Αραβική γλώσσα

H Αραβική Γλώσσα τα τελευταία χρόνια έχει εκτιμηθεί ως μια από τις σημαντικότερες γλώσσες του πλανήτη. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ομιλουμένων γλωσσών. Είναι η επίσημη γλώσσα 25 χωρών, μητρική γλώσσα για πάνω από 200.000.000 ανθρώπους, ενώ παράλληλα ομιλείται από πολλές μειονότητες σε διάφορες άλλες χώρες και αποτελεί τη δεύτερη γλώσσα για όλους τους μη Άραβες μουσουλμάνους, αλλά και μία από τις έξι επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε..

Οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική ιστορία έχουν δώσει μια ξεχωριστή σπουδαιότητα στον αραβικό κόσμο. Επίσης, τα αναπτυσσόμενα Αραβικά Εμιράτα ολοένα και περισσότερο προσελκύουν ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα, αφού προσφέρουν εργασία σε τομείς, όπως ο κατασκευαστικός και ο οικονομικός τομέας, όπου απαιτείται επαγγελματικά καταρτισμένο προσωπικό.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη ζήτηση, δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν ταχύρρυθμα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα εκμάθησης της Αραβικής Γλώσσας, με πιστοποιήση.

Επαγγελματικές Προοπτικές

Η Αραβική Γλώσσα έχει αποκτήσει σημαντική δυναμική το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας και λόγω των πολλαπλών σχετικών δράσεων υποστήριξης και εκπαίδευσής τους, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν σε επιστημονικό, διοικητικό αλλά και βοηθητικό προσωπικό.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται από Υπουργεία (Εσωτερικών, Αμύνης, Παιδείας, Υγείας), Περιφέρειες, φορείς της Ε.Ε., την ύπατη αρμοστεία του Ο.Η.Ε. και Μ.Κ.Ο.. Έτσι λοιπόν, ήδη υπάρχει αυξημένη ζήτηση για γνώση της Αραβικής Γλώσσας από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Εκπαιδευτικούς (κυρίως Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Φιλόλογους, Μαθηματικούς, Πληροφορικούς, Αγγλικής Φιλολογίας, Καλλιτεχνικών, Θεάτρου, Μουσικής), υπαλλήλους τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικητικούς υπαλλήλους, γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, security, καθαριστές, μαγείρους κ.α.

Επιπρόσθετα, η γνώση της Αραβικής Γλώσσας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για εμπλουτισμό του βιογραφικού και εξεύρεση εργασίας όσων ενδιαφέρονται να απασχοληθούν σε εταιρίες εφοδιαστικής, διεθνούς εμπορίου, εταιρείες πετρελαϊκού ενδιαφέροντος, εφοπλιστικά γραφεία, κατασκευαστικές, νομικές, οικονομικές εταιρίες και τράπεζες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κάποια από τις 25 χώρες που έχουν σαν επίσημη γλώσσα την Αραβική Γλώσσα.

Μεθοδολογία

Επίπεδο Α1:
Διάρκεια: 80 ώρες

Παρακολούθηση: δια ζώσης συναντήσεις (Θεσσαλονίκη)

*Ειδική τιμή για φοιτητές, ανέργους, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ή ομαδικές εγγραφές.

Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com
Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος, 2237025288, kek.karpenisi[at]gmail.com

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα εκμάθησης Αραβικής γλώσσας

  • Όροι χρήσης

  • Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
 

Επιβεβαίωση

 
X