Ημερίδα Νέες Τάσεις & Προοπτικές στην Εκπαίδευση και την Απασχόληση

Στα πλαίσια των διδακτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, αλλά και τις Δια βίου Μάθησης την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώθηκαν παράλληλα δύο Επιμορφωτικές Ημερίδες, η πρώτη στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη στο Βόλο, με θέμα τις «Νέες Τάσεις & Προοπτικές στην Εκπαίδευση και την Απασχόληση».

Στόχος της ημερίδας

Οι Ημερίδες είχαν ως στόχο να προσεγγίσουν τις νέες μορφές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τη σύνδεση της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την απασχόληση στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι νέες μορφές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και οι κοινωνικές, οικονομικές, τεχνολογικές και πολιτισμικές συνθήκες που οδήγησαν στην αλλαγή της μορφής, του περιεχόμενου, των στόχων και της οργάνωσης της Εκπαίδευσης. Επίσης, εξετάστηκαν οι δεξιότητες που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας και πως αυτές επηρεάζουν την ανάπτυξη σύγχρονων προγραμμάτων κατάρτισης, αλλά και ποια είναι η σχέση της Εκπαίδευσης και της επαγγελματικής προσφοράς με την αγορά εργασίας και τη ζήτηση δεξιοτήτων σήμερα. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες και τα Προγράμματα Σπουδών, (Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ως παράδειγμα καλών πρακτικών και εναρμόνισης των εκπαιδευτικών μεθόδων και των αντικειμένων σπουδών με τις σύγχρονες τάσεις της εκπαίδευσης και απασχόλησης.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι Επιμορφωτικές Ημερίδες αφορούσαν μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς, δασκάλους, καθηγητές, εργαζόμενους στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και ανέργους που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μορφές και τρόπους εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και για  σύνδεση και τη σχέση εκπαίδευσης και κατάρτισης με την απασχόληση και την αγορά εργασίας.

Ακόμη, ενδιαφέρει εκείνους που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας, αξιοποιώντας ευέλικτα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά και όσους αναζητούν εργασία και θέλουν να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί στο ατομικό πλάνο αναζήτησης εργασίας.

Τέλος, αφορά όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις δυνατότητες σπουδών (Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών) που παρέχει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τι μου παρέχει η ημερίδα

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

 • Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας  (Α.Π. 10718-07)
 • Επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή
 • Φάκελος συνέδρου
 • Σελίδες σημειώσεων
 • Στυλό

Δηλώσεις συμμετοχής

 • Γενική συμμετοχή: 5
 • Επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 2310500473 για την Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη & στο 2421076050 για την Ημερίδα στο Βόλο ή μέσω internet και για τις δύο Ημερίδες, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής για να πραγματοποιήσετε κράτηση θέσης.
 • Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό της συμμετοχής σας.

Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση του ποσού της συμμετοχής σας (5€ γενική συμμετοχή) είτε στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη Δωδεκανήσου 23, 4ος όροφος ή τα γραφεία μας στο Βόλο Αντωνοπούλου 127, είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας που είναι ο ακόλουθος:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

Αριθμός λογαριασμού κατάθεσης: 0026.0224.77.0200608520

Μέσω e-banking: IBAN GR4702602240000770200608520

(οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα μέσω e-banking επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα | μέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο την προηγούμενη ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής της Επιμορφωτικής Ημερίδας)

Δικαιούχος ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τη λέξη Ημερίδα και το ονοματεπώνυμό σας.

Παρακαλούμε μετά την κατάθεση του ποσού συμμετοχής σας, αποστείλετέ μας το καταθετήριο που παραλάβατε από την τράπεζα μέσω fax στο 2310500473 ή στο 2421028476 ή μέσω email στο kek.thess@gmail.com ή στο kekvolos@gmail.com

Σχετικά με τους Εισηγητές

 • Μάριος Βρυωνίδης: Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Μεθόδων Έρευνας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
 • Γεώργιος Ζαρίφης: Επίκουρος Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • Ιωάννα Παπαβασιλείου: Επίκουρη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 • Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Χορηγοί επικοινωνίας

Οι Ημερίδες τελούνται υπό την Αιγίδα των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Μέγα χορηγός επικοινωνίας είναι το εκπαιδευτικό ενημερωτικό δίκτυο για την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την εργασία AlfaVita και o οδηγός εύρεσης εργασίας Proson.

Για πληροφορίες – εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:

Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com
Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 2421028476 – 2421076050, kekvolos[at]gmail.com

Μεθοδολογία

Οι Ημερίδες υλοποιήθηκαν:

► για το κοινό της Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις  10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στην αίθουσα Α, στο 2ο όροφο του περιπτέρου 8 εντός της ΔΕΘ.

για το κοινό της Θεσσαλίας στο Βόλο, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις  10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ, στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι Ημερίδες ήταν αυτοτελείς και η μία ΔΕΝ αποτελεί συνέχεια της άλλης, αλλά επανάληψη της ίδιας Ημερίδας, με τους ίδιους εισηγητές και το ίδιο θέμα στις δύο πόλεις (Θεσσαλονίκη & Βόλο), προκειμένου να ενημερωθεί τόσο το κοινό της Βορείου Ελλάδος, όσο και το κοινό της Θεσσαλίας.

Κόστος: 5 €

Χρήσιμα

X